Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Ученици и учители в Кюстендил отбелязаха празнично 24 май

Дата на публикуване: 24.05.2023
Последна актуализация: 25.05.2023

С химна “Върви народе възродени” стотици ученици, учители и деца от детски градини от община Кюстендил се включиха в празнично шествие по повод 24 май. По време на празника ученици представиха и атрактивен пърформънс с буквите от българската азбука, които с полет се извисиха над небето на Кюстендил.

Официални гости на церемонията по повод Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, бяха: областният управител инж. Александър Пандурски и неговият заместник Валентина Караганова, кметът Петър Паунов, председателят на ОбС Иван Андонов, зам.-кметовете Виктор Янев и Радмила Рангелова, главният секретар на Общината Светослав Василев и др. 

Директорът на РУО- Кюстендил Мая Стойчева-Николова поздрави учениците и учителите, като поднесе и поздравителен адрес от Министъра на образованието и науката. Тя награди и учители от Кюстендил с грамота "Неофит Рилски". Те получиха заслужено признание от Министъра на образованието и науката за дългогодишната професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. 

В словото си кметът Паунов се обърна към учениците и представителите на образователната сфера с думите: “Семейното огнище, училищният дом и културните институции ще дадат сила на вас да полетите в необятните красоти на свободата, но те ще останат винаги и вашите невидими корени, които ще ви връщат тук отново! И не забравяйте, че там, където са трите "Б” - Бог, Буквите и България, винаги е равно на любов! Светъл празник!

Ученици и учители в Кюстендил отбелязаха празнично 24 май