Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Областна администрация-Кюстендил подкрепи регионалното състезание по боча за хора с увреждания

Дата на публикуване: 13.05.2022
Последна актуализация: 26.04.2023

Отборът на Областна администрация-Кюстендил – зам.-областният управител Любомир Терзийски, Светослава Радославова – старши юрисконсулт и ланд. арх. Велизар Иванов, изигра демонстративна среща срещу отбора на Сандански в регионалното състезание по боча за хора с увреждания, което се проведе в Кюстендил. 

В надпреварата участваха четири отбора. На първо място се класира Кюстендил, втори – Ловеч, трети – Благоевград, четвърти – Сандански.     

Зам.-областният управител награди втория в класирането – отбора на Ловеч. Демонстративни срещи играха още отборите на Община Кюстендил и Общински съвет-Кюстендил. 

В рамките на регионалното състезание председателят на Параолимпийската асоциация в България – доц. Илия Лалов, връчи плакет на зам.-кмета на Община Кюстендил Радмила Рангелова. 

Събитието бе организирано от Сдружение "Партньори" - Кюстендил, по проект "Осмозис - овладяване на силата на спортния маркетинг като иновативен подход за увеличаване на социалното включване и равните възможности на хората с увреждания, по Програмата на Европейски съюз "Еразъм + Спорт", за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа. 

Присъстваха още зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев, с ресор "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт", Иван Андонов – председател на Общински съвет-Кюстендил, Емилия Халилова- Цветина – директор на Дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград, Нели Трайкова – директор Дневни центрове за деца, младежи и възрастни „Света Неделя“ към Община Сандански и Маргарита Бербатова. 

Областна администрация-Кюстендил подкрепи регионалното състезание по боча за хора с увреждания